سبد خرید شما خالی است
آشنایی با ساعت
1- شیشه
شیشه ساعت بعنوان پوشاننده صفحه ساعت در برابر آب و گرد و خاک است و از سه نوع عمده تشکیل میشود.
طلق (پلاستیک شفاف): ارزانترین نوع شیشه است اما احتمال آسیب دیدگی و یا خراشیدگی در آن بالاست.
شیشه مینرال(کریستال معدنی): پرمصرف ترین نوع شیشه در صنعت ساعت سازی میباشد که صد ها سال است از آن استفاده میشود که این نوع شیشه دچار خراشیدگی میشود و و خراشهای آن را نمیتوان از بین برد. این شیشه نسبت به شیشه یاقوت ارزانتر میباشد.
یاقوت(Sapphire): مرغوبترین نوع شیشه ساعت میباشد البته دو نوع مصنوعی و طبیعی دارد که در صنعت ساعت بیشتر از نوع مصنوعی آن استفاده میشود. سافایر مصنوعی از الومینیوم اکسید کریستال شده تولید میشود که همان ویژگی یاقوت کبود را دارا میباشد، علاوه بر آنکه بدون رنگ تولید میشود و قابلیت استفاده آن برروی شیشه ساعت بیشتر میباشد. سختی کریستال سافایر برابر 9 موس(Mohs) میباشد که کمتر از الماس میباشد.
اما فناوری انتی رفلکس(ضدانعکاش نور) لایه نازکی میان شیشه و هوا میباشد که ضریب شکستگی را کاهش میدهد که موجب شفافیت و دید بعتر صفحه ساعت در نور زیاد میشود.
2- قاب
از فلزات و مواد مختلفی از جمله طلا، استیل، سرامیک، تیتانیوم، پلاستیک یا رزین، نقره در تولید قاب و بند ساعت استفاده میشود که پر کاربردترین آن استیل میباشد که الیاژهای متفاوتی از استیل در آن بکار میرود که مرغوب ترین الیاژ مورد استفاده در صنعت ساعت الیاژ استیل 316 میباشد که ضدحساسیت، انعطاف پذیری و بدون خوردگی در اثر تعریق دست میباشد.
از فلزات دیگری نظیر روی، برنج که معمولا در ساعتهای ارزان قیمت مورد استفاده قرار میگیرد که ابکاری بکار رفته برروی این فلزات دوام و ماندگاری رنگ پایینی دارد و دچار خوردگی میشوند.
3- صفحه
صفحه ساعت شامل قسمتهای ممختلفی از جمله: شمارشگر(ایندکس)، عقربهها، تقویم میباشد.
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساعت سازی شاهد موارد جدیدی هستیم و همینطور صفحات عقربهای دیجیتال که عملکردهای متفاوتی دارند.
4- موتور
کوارتز(باطری): از دهه 1970 میلادی اولین ساعت باطری دنیا توسط سیکو تولید شد و بعد از آن شرکت موتور سازی میوتا(وابسته به سیتیزن) توانست با ورود الکتریسیته به سنگ کریستال و تولید فرکانسهای منظم تولید کند، این کشف باعث شد جنبش کوارتز از یک منبع انرژی بعنوان منبع اصلی انرژی خود تغذیه و در نتیجه ارتعاشات ناشی از جریان الکتریکی باطری، باعث حرکت عقربههای ساعت شود.
با پیشرفت تکنولوژی و تولید باطریهای خود شارژ تکنولوژیهای مختلفی وارد صنعت ساعت شد از جمله اکودرایو(سیتیزن)، کنتیک(سیکو)، تافسولار(کاسیو) و همینطور موتور های دیگری با اطلاح سولار در مجموع باطریهای خود شارژ طول عمر بالاتری(بین5 تا 20 سال) نسبت به ساعتهای باطری(کوارتز) معمولی دارد.
موتورهای مکانیکی(Automatic): با اینکه طراحی عمومی ساعت های مکانیکی قرن هاست تغییری نکرده ، این موتور از انرژیی که ذخیره شده در فنر اصلی برای حرکت میان چرخ دنده ها استفاده میکند که انرژی توسط دسته کوک یا لنگر ذخیره میشود این نوع موتور ها به صورت کلی به سه دسته : اتوماتیک، توربیلون اتوماتیک و اتوماتیک کروسل(carrusel) تقسیم میشوند.
در مشخصات یک ساعت اتوماتیک میبینیم، تعداد سنگ های قیمتی به کار رفته در موتور ذکر می شود. اما سوال این جاست که چرا باید از یک جواهر در بخش داخلی ساعت استفاده کرد؟
سنگ یا جواهرات در ساعت به منظور کاهش اصطکاک در نقاط با فشار و سنگین به کار می روند هنگامی که فلز بر روی یک فلز دیگر ساییده می شود؛ روغنی که به فلز زده شده، تجزیه شده و در نتیجه در طول زمان باعث فرسایش سریع محور های داخلی ساعت می شود بنابراین ساعت سازان چاره ای که برای این روند در نظر دارند؛ میان قطعات فلزی از سنگ های سخت استفاده می کنند تا فلزات به کار برده در ساعت اصطکاک کمتری ببینند.در طول زمان و استفاده تعداد بیشتر از جواهرات (یاقوت) در موتور ساعت نتایح مطلوبی داشته و موجب افزایش دقت و طول عمر قطعات ساعت اتوماتیک میشد.
اما تفاوت در تعداد سنگ ها بسته به نوع طراحی موتور ساعت نیز می باشد. البته استفاده بیشتر از جواهرات به تنهایی نمی تواند به معنای کیفیت بهتر یک ساعت باشد، چرا که عوامل بسیاری در منحصر به فرد شدن یک برند، نقش دارد و باید فاکتور های دیگر را در نظر داشت.